Home > sharepoint 500 > sharepoint 500 internal server error default.aspx

Sharepoint 500 Internal Server Error Default.aspx

Entrekin, on Jan 12, 2013 2:41:00 AM Once in a while I encounter an error that doesn't provide any helpful information. This is exactly what happened the other day I opened my SharePoint2013 site and found out that the website cannot display the page due to HTTP 500 Internal Server Error. First thing I tried to do is open SharePoint Central Administration, to see if I get the same error message. Strangely, I was able to open Central Administration without any errors. I opened IIS Manager to make sure SharePoint - 80 Application Pool was running, and I noticed that SecurityTokenServiceApplicationPool application pool was stopped. I started SecurityTokenServiceApplicationPool application pool, refreshed my SharePoint site but that didn't resolve the issue. I opened IIS manager and noticed that SecurityTokenServiceApplicationPool was stopped again. In that case, best thing to do was to open IIS events log and check what's going on with SecurityTokenServiceApplicationPool application pool. The IIS event log showed the warning ID 5021: The identity of application pool SecurityTokenServiceApplicationPool is invalid. The user name or password that is specified for the identity may be incorrect, or the user may not have batch logon rights. If the identity is not corrected, the application pool will be disabled when the application pool receives its first request. If batch logon rights are causing the problem, the identity in the IIS configuration store must be changed after rights have been granted before Windows Process Activation Service (WAS) can retry the logon. If the identity remains invalid after the first request for the application pool is processed, the application pool will be disabled. The data field contains the error number. In order to resolve this problem I navigated back to IIS manager -> SecurityTokenServiceApplicationPool application pool-> Advanced Settings. Navigated to the Identity option. Updated the user's credentials and clicked on OK. I performed iisreset. And opened IIS manager again to check if it worked. SecurityTokenServiceApplicationPool was now started and didn't stop anymore. My SharePoint 2013 site was working again! Conclusion CloudShare's integrated suite of self-service solutions for creating, customizing and sharing virtual environments provides a solution for a range of business needs, including development and testing, sales and virtual training. With CloudShare’s self-service virtual IT lab, you can build your SharePoint 2013 farm in minutes and conduct tests, freeze bugs and take snapshots of applications and databases in addition to runnin

here for a quick overview of the site Help Center Detailed answers to any questions you might have Meta Discuss the workings and policies of this site About Us Learn more about Stack Overflow the company Business Learn more about hiring developers or posting ads with us Stack Overflow Questions Jobs Documentation Tags Users Badges Ask Question x Dismiss Join the Stack Overflow Community Stack Overflow is a community of 6.3 million programmers, just like you, helping each other. Join them; it only takes a minute: Sign up Deploying website: 500 - Internal server error http://blog.cloudshare.com/blog/how-to-resolve-http-500-internal-server-error-in-sharepoint-2013-site up vote 98 down vote favorite 36 I am trying to deploy an ASP.NET application. I have deployed the site to IIS, but when visiting it with the browser, it shows me this: Server Error 500 - Internal server error. There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed. After fiddling around with the web.config, I now get: The page http://stackoverflow.com/questions/5385714/deploying-website-500-internal-server-error cannot be displayed because an internal server error has occurred. How can I see the actual issue behind this server error? asp.net iis error-handling share|improve this question edited Jan 9 '14 at 15:42 Aristos 51.3k1079117 asked Mar 22 '11 at 1:22 Jakub Jedryszek 2,18362435 1 Make sure you have the wildcard mapping in place for MVC application on the directory... –sajoshi Mar 22 '11 at 4:11 add a comment| 16 Answers 16 active oldest votes up vote 181 down vote accepted First, you need to enable and see detailed errors of your web messages, because this is a general message without giving information on what's really happening for security reasons. With the detailed error, you can locate the real issue here. Also, if you can run the browser on the server, you get details on the error, because the server recognizes that you are local and shows it to you. Or if you can read the log of the server using the Event Viewer, you also see the details of your error. On IIS 6 On IIS 7

for a quick overview of the site Help Center Detailed answers to any questions you might have Meta Discuss the workings and policies of this site About Us Learn more about Stack Overflow the company Business Learn more about http://sharepoint.stackexchange.com/questions/56667/sharepoint-500-internal-server-error hiring developers or posting ads with us SharePoint Questions Tags Users Badges Unanswered Ask Question _ SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the top SharePoint - 500 INTERNAL SERVER ERROR up vote 2 down vote favorite If I want sharepoint 500 to browse to my site address i get this message: 500 INTERNAL SERVER ERROR this is what i see in event viewer: The World Wide Web Publishing Service (WWW Service) did not register the URL prefix http://*:80/ for site 1. The necessary network binding may already be in use. The site has been disabled. The data field contains the error number. error site-collection iis share|improve this question edited Jan 10 '13 at 12:04 asked Jan 10 sharepoint 500 internal '13 at 11:48 bawo 2173714 There is no restore point, so what do i have to do now? –bawo Jan 10 '13 at 12:49 add a comment| 2 Answers 2 active oldest votes up vote 3 down vote Sounds like your IIS bindings are screwed. Run the SharePoint Configuration Wizard - it'll reconfigure the IIS web application for your to the SharePoint Web App configuration that it knows about. share|improve this answer answered Mar 2 '13 at 13:55 James Love 23.8k13368 add a comment| up vote 0 down vote Check here in your file server location C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\webapplication restore previous web.config file and iis reset then check........... share|improve this answer edited Jan 10 '13 at 12:36 answered Jan 10 '13 at 12:22 Nagaraju Pattem 866817 add a comment| Your Answer draft saved draft discarded Sign up or log in Sign up using Google Sign up using Facebook Sign up using Email and Password Post as a guest Name Email Post as a guest Name Email discard By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service. Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged error site-collection iis or ask your own question. asked 3 years ago viewed 12922 times active 3 years ago Related 0reusing a webpart in another solution in sharepoint 2010 results a “500 IN

Related content

No related pages.